Nagyfény Bt. 
info(kukac)nagyfenybt.hu 
+36/36-422-131                     

 

  • KTL üzem
  • KTL üzem
  • KTL üzem
  • KTL üzem
  • Porfestő üzem

KTL festés

KTL technológia (Kataforetikus mártó eljárás):


Mit jelent és mire használható?                                                                                                   
letölthető változat


A KTL mártó festés egy olyan technológia, mely elektrokémiai eljárásokat használ a festék leválasztásához. Az alapjául szolgáló fizikai elv lényege abból áll, hogy a különböző töltésű részecskék vonzzák egymást.

A KTL festési eljárás során a munkadarabot vizesbázisú festékközegbe mártjuk, és erre egyenáramot kapcsolunk. A munkadarab a festéket magához vonzza, ezzel a fém felületén és az üregeiben egyenletes, vegyszerálló, karcálló és magas korrózióálló bevonat alakul ki. Ez elsősorban a gépjármű iparban alkalmazott felületvédelmi eljárás, mely az ipar más területein is egyre elterjedtebb. Lemez és öntvény alkatrészeken – acél, horganyzott acél, vasöntvények, alumínium öntvények, magnéziumöntvények – felületkezelésére szolgál.

A kialakult bevonat fekete színű (RAL 9005), selyemfényű, epoxy alapú, 10-40 mikron rétegvastagságú.  A beégetés 155-200 0C-os tárgyhőmérsékleten történik.


Hasznos kádméretünk:

     hosszúság:  2100 mm
     szélesség:     
500 mm
     magasság:     900 mm


Előkezelés:

A festék megfelelő tapadásához, és kitűnő esztétikai megjelenéséhez elengedhetetlen az előkezelési folyamat. A többlépcsős zsírtalanítási, öblítési és tapadást növelő folyamatot a Chemetall speciális vegyszereivel végezzük.

A fürdők paramétereinek mérése és dokumentálása saját laborunkban történik.

 

Rétegkombinációk:

Kettős bevonatként a KTL bevonat galvanikus cink rétegekre is felvihető. A KTL technológiával bevont felületek a legjobb alapot kínálják por- vagy oldószeres festéssel létrehozott rétegkombinációkhoz.


Környezetbarát:

A KTL festés olyan környezetbarát bevonási módszer, ahol oldószerként rendszerint vizet használnak. A környezetvédelmi előírásoknak megfelelően saját szennyvízkezelő berendezésünk gondoskodik a technológiához tartozó vegyszerek közömbösítéséről, elkezeléséről.   

Kérjen ajánlatot!