Nagyfény Bt. 
info(kukac)nagyfenybt.hu 
+36/36-422-131                     

 

  • KTL üzem
  • KTL üzem
  • KTL üzem
  • KTL üzem
  • Porfestő üzem

Ipari festés

Mi az ipari festés?                                                                                                                      letölthető változat

Az ipari festésnek két célja van. Egyrészt védőbevonatot képez a munkadarab felületén a kémiai és fizikai sérülések ellen. Másrészt a terméknek kellemes megjelenést kölcsönöz, ezáltal növelve annak értékét. Az ipari festés célja biztosítani a megfelelő bevonatrendszert minden olyan környezetben, ahol festéket használnak.


Milyenek a festékek?

A festék olyan folyadék vagy paszta, amely a megfelelő rendszeren keresztül a felületre kerül. Majd ezután megkeményedik, és létrehoz egy olyan felületet, amely a fémhez tapadva megvédi azt a korróziótól és egyéb hatásoktól.


A következő összetevőkből állnak:

PIGMENTEK, a festékréteg színét és átlátszatlanságát adják.

KÖTŐANYAGOK, ez teszi lehetővé, hogy kemény réteg alakuljon ki a festék megszáradása után. A kötőanyagokat a festékben a mechanikai és kémiai tulajdonságok javítása és a felületvédelem növelése érdekében használják.

OLDÓSZEREK, feladatuk, hogy elősegítsék a festék folyékonyabbá válását.

ADALÉKANYAGOK, a festékekhez kis mennyiségben hozzá adott kémiai anyagok. A festék minőségének javítását szolgálják. Különleges hatások érhetők el velük, felgyorsíthatják a szárítási folyamatot, növelhetik a hígfolyósságot (tixotrópia), színezést tesznek lehetővé, stb.

 

  

 

 

Kérjen ajánlatot!