Nagyfény Bt. 
info(kukac)nagyfenybt.hu 
+36/36-422-131                     

 

  • KTL üzem
  • KTL üzem
  • KTL üzem
  • KTL üzem
  • Porfestő üzem

Elektrosztatikus porfestő technológiai sor és nagytáblás lemezfelületek festésére alkalmas festőkamra beszerzése a Nagyfény BT-nél

 

Cégünk 2017. évben nyújtotta be pályázatát „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívásra. A projekt összesen 43,103 millió Ft vissza nem térítendő és 87,069 millió Ft visszatérítendő támogatásban részesült.

 

A cég 2005-ben alakult azért, hogy az egri Volkswagen autókereskedés mellett egy professzionális gépjármű karosszériaműhelyt működtessen. Szabad kapacitása terhére a festő üzemrészben elkezdett karosszériás alkatrészeket „autófestéses” eljárással festeni. A vállalkozás 2010-ben, egy több éves szakmai előkészítés után elindította KTL felületkezelő üzemét. Árbevétele 90%-át 2015-re már a felületkezelés adta.

 

A fejlesztés célja:

A felületkezelt alkatrészek kb. 45-65%-a még további, végleges porszórásos technológiával színrefújás után kerül a részegység egybeépítő cégekhez, akik rész, vagy végleges technológiaszerelést végeznek adott terméknél. Cégünk azt a célt tűzte ki, hogy meglévő partnerei számára minél „magasabb” készültségi fokú terméket tudjon beszállítani. A másik célja az új szolgáltatáson túl olyan speciális, csak kabinban végezhető nagytáblás lemezfestés, amire a régióban nincs lehetőség. A cég a régió vezető felületkezelő üzeme kíván lenni, amely évente 50-90 mFt többletárbevételt generál. Új termék esetén helyben egy magasabb feldolgozottsági fokú, összességében is magasabb fedezeti és hozzáadott érték hányadú termékelőállítás történik. A cég kb. 400 mFt árbevételével és évi 8-10 millió db alkatrész felületkezelésével régiós szinten is meghatározó lesz. A kooperációs fok és a magasabb feldolgozottsági fokú termékek – alkatrészek – tekintetében az auditált/minősített beszállítói pozícióban előre lép, ezért a megrendelők elkötelezettsége növekszik.

 

A fejlesztés tartalma:

A meglévő telephelyre kerül a festősor, darupálya, festékmaradó rendszer és ezt szolgálja ki a kézi targonca és a levegőszállító kompresszor berendezés részben. A fejlesztés másik részében egy autóipari minőségben kézi pisztolyos festésre alkalmas festő és szárítókabin telepítése történik meg, ide kerülnek a kézi festés folyatásához kapcsolódó szórópisztolyok, csiszolók és porszívók. A festékvastagságmérő a festés minőségét vizsgálja. A termelésirányításhoz, a folyamatok ellenőrzéséhez, az integrált vállalatirányításhoz szolgáltat adatokat a számítógép, valamint rögzíti a gyártási adatokat legalább 5 éves visszakereshetőséggel.

 

A fejlesztés eredményeként a cég a régióban egyedüliként lesz képes a KTL-es felületkezelő gépsoráról azonnal a porfestő soron a végső festést elvégezni. Alkalmas lesz évi 4 millió db termék porszórással történő felületkezelésre és 1000 m2 autóipari minőségű kézi pisztolyos festéssel elvégzett lemezfestésre.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Kedvezményezett neve:                         NAGYFÉNY Autófényező, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

A projekt címe:                                       Elektrosztatikus porfestő technológiai sor és nagytáblás lemezfelületek festésére alkalmas festőkamra
                                                               beszerzése a Nagyfény Bt-nél

A szerződött támogatás összege:           Vissza nem térítendő támogatás: 43 103 446 Ft (29,34 %)
                                                                Visszatérítendő támogatás: 87 068 962 Ft (59,33 %)

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2019.08.31.

A projekt azonosító száma:                    GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00442

A projekt befejezési dátuma:                  2019.10.10.